今餐系我既生日饭 朋友带左我黎田景附近一间餐厅 有惊喜感既西餐厅 点左一个dinner set再加一个appetizer同一个main courseDinner set包左餐汤 前菜 主食 餐饮沙律🥗份量适中 有烟三文鱼 酱汁份量都刚好 黑糖包🥖超香!!! 一上碟黎到既时候 阵黑糖包味已经好扑鼻 急不及待想食而拎上手果阵 发现佢系热辣辣 真系好正有少少外脆内软既感觉 加埋cream 真系好好食 呢个大推大推!法式生牛肉他他🥙🥖第一次食生牛肉 口感都几特别本身我唔太钟意洋葱 而呢个入面混合左生洋葱粒 但完全无生洋葱味 整体重要好好食配埋薄脆蒜茸法包片 几重口感有软滑既生牛肉粒 少少脆口洋葱 好脆口既法包片 多重口感 好丰富混合埋鸡蛋 加重滑润感 餐汤南瓜汤及龙虾汤两款都好好饮 好滑口 食完生牛肉饮少少暖野 感觉好舒服新鲜海胆蟹肉意粉上碟既时候 都好有惊喜 无谂过海胆系咁多再食埋意粉 发现蟹肉占既比例都好多意粉挂住d酱汁既同时交织住丝丝蟹肉重有少量菇 好味 推荐推荐脆皮德国咸猪手配蜜糖黑椒汁🍖真系好脆皮 肉唔硬 配上甜甜地酱汁 好match就咁食都唔会好咸 好贴身既系 佢地上菜时已经系sl

Dinner set包左餐汤 前菜 主食 餐饮

脆皮德国咸猪手配蜜糖黑椒汁

真系好脆皮 肉唔硬 配上甜甜地酱汁 好match
就咁食都唔会好咸
好贴身既系 佢地上菜时已经系slice cut晒
方便我地进食 因为如果要我地系间咁高质既餐厅出手既话 可能会成只猪手飞落地都似
另外重有香脆薯角 外层薄脆
重有南瓜 栉瓜同酸菜 可以减油腻感
不过整体脆皮猪肉都唔会好油腻
钟意食脆皮猪手既话 一定要点呢个

整体黎讲
上菜时间我觉得佢地都拿捏得好好
出菜同厨师都好有默契 会share information
唔会要我地食到好赶 会比时间我地lady’s talk
环境方面 好舒服干净 佢其实都系open kitchen形式 但绝对唔会好嘈或者有油烟味 佢既抽风系统都做得好好 如果比著我煮 拎d煲呀碗呀果阵一定劲嘈😂 厨师们respect!!!!
楼面服务态度都好好

今次既生日饭体验 都好正☺️