2022-10-24
Lazy choice一个set已经包含咗前菜 主菜 同甜品 啱哂心大心细谂唔到食咩嘅我Appetizers📍bacchus green有蟹肉沙律 配清新嘅柚子肉 再加上沙律菜同chia seed健康得嚟又好fresh 好开胃📍Grilled Tuna with sesame sake dressing个吞拿鱼好新鲜 鱼肉好嫩 个外皮轻轻烧香 带微微焦香 再加上袐制嘅sake dressing同芝麻粒令到个吞拿鱼更鲜甜 而且sake酒香令到成道菜唔会因为吞拿鱼嘅油香唔会太油腻 反而恰到好处Main:📍Fresh crab meat avocado Fettuccine个avocado cream sauce好出色 牛油果味同忌廉嘅奶味好夹 而个fettuccine好挂sauce就咁食可能会有少少油腻 好采佢地加咗啲柠檬汁同埋好爽口嘅菇 令到口感丰富啲之余 都冇咁腻📍Signature Sous-vide French Chicken Supreme个鸡肉嫩而好juicy个汁有红酒嘅香气 而且带有少少果香味道好有层次Dessert:📍Daily Surprise(柚子豆腐cheeseca
Appetizers
个鸡肉嫩而好juicy
个汁有红酒嘅香气 而且带有少少果香
味道好有层次
Dessert:
📍Daily Surprise(柚子豆腐cheesecake)
每日由厨师发板嘅甜品 而今日嘅系柚子豆腐cheesecake
柚子嘅清新令cheesecake冇咁腻
而且加入咗豆腐 微微嘅豆香 令到成个甜品好似健康咗咁haha
📍House-plated tiramisu
个摆盘好有新意
一层层分明嘅tiramisu就食得多 但系咁样好似倒泻嘢嘅摆盘真系第一次见
佢个饼好湿润 好香expresso嘅香味
咖啡嘅苦味同个cream嘅甜味配搭得岩岩好