2015-08-26 670 浏览
朋友仔仲未收工,唯有画定点菜纸继续等,都系食𠮶几样啫。依家人气咁旺,唔想等位就要七点前黎到坐低喇。咸菜胡椒猪肚鸡煲一只,前几次都系食奇味鸡,今晚食胡椒鸡汤啦﹗以前都系用鸡仔,近来转左用大少少既鸡,多左肉食噃。肉质依旧非常嫩滑又多汁,最紧要唔好滚过火,一熟就好趁热食喇。猪肚腌过既爽口入味又带酒香,胡椒味香浓,虽知饮得多会颈渴,但太好饮喇,唔理得咁多 ﹗食左先讲。美国桶蚝,大大只又啖啖肉,鲜味非常、Juicy 非常,翠荣唯一既海鲜,如要其他海鲜,就要预订喇﹗或煮自掳都得,但要收服务费啰。手切牛肉细,menu 只印上手切牛肉,但真身其实系牛颈脊黎架 ﹗今晚牛颈脊色泽光亮又油润,一睇就知非常新鲜。果然无错,十分高质,牛味浓郁,嫩得黎有赵口,不鞋不韧,好好味。鱼腐,必食推介,今日比以往差左少少,真系有一次比一次差既感觉,不过都算好食。外层又香又棉、里面湿润多汁。竹笙,今日比较碎㖞,入口爽脆,索汤一流。

咸菜胡椒猪肚鸡煲
美国桶蚝