2019-07-25
最近同妈咪行过新墟见到呢间餐厅,唔知系咪新开,定之前冇为意,喺门口望到个店面都干干净净,就入去试下。卖点一,原来饮品无限添饮,有冻柠茶、薄荷橙水,热饮就有杞子桂圆姜茶! 我餐前饮左杯姜茶,有姜味同淡淡杞子味,都几好饮,唔会好辣! 饭后我就饮左杯橙水,好香橙味好清新!睇下个menu,都几多野拣,除左lunch 仲有daily set。 我同妈咪就拣左2个lunch set 加两个小食!我点左鲜茄大虾意粉加泰式虾饼!个大意粉非常抵赞! 大虾爽口鲜甜,食得出唔系下价雪藏虾,弹牙好味!仲有新鲜什菌,而意粉都系软硬适中! 绝望可以encore!泰式虾饼,上台时热辣辣,好香香茅味,微辣,开胃小食!妈咪就点左白汁海鲜焗饭!配蒜蓉炒什菌。睇个样都见到d汁同芝士均匀铺系饭上,未食之前担心会太腻,食落又唔系㖞!仲有少许拉丝添!海鲜就都系例牌𩠌,不过重点系有约6只青口,有大有细,爽口!同埋佢块炸鱼柳,嫩滑入味!炒什菌,好似普普通通咁,佢香口得嚟唔会油腻腻!两份餐既份量十足,我地仲要打包走!店面装修简洁清新,好舒服!侍应人数唔多,但都好好礼貌!抵赞!如果lunch时间(约12点)人比较多,我见都坐满架!
我同妈咪就拣左2个lunch set 加两个小食!
我点左鲜茄大虾意粉加泰式虾饼!
泰式虾饼,上台时热辣辣,好香香茅味,微辣,开胃小食!
妈咪就点左白汁海鲜焗饭!配蒜蓉炒什菌。
炒什菌,好似普普通通咁,佢香口得嚟唔会油腻腻!
两份餐既份量十足,我地仲要打包走!
如果lunch时间(约12点)人比较多,我见都坐满架!