2024-03-30 42 浏览
今日同朋友去吉祥日本料理试左佢嘅二人套餐,真系好满足啊!整体上,食物质素好高,味道鲜美,绝对系一个值得推荐嘅日本餐厅。前菜方面,麻酱菠菜同蟹膏豆腐都好正。麻酱菠菜食落清爽,令人胃口大开。蟹膏豆腐质感滑嫩,蟹味浓郁,一啖入口即溶。刺身部分有北海道带子、甜虾、深海池鱼同䲞鱼,新鲜度绝对系顶级!北海道带子嘅鲜甜味道令人回味无穷,甜虾弹牙嘅质感加上鲜美嘅甜味,真系令人惊喜。深海池鱼同䲞鱼都有独特嘅风味,鱼肉鲜嫩,入口即化。寿司部分有鲛碟鱼、金线鱼、海胆同大拖罗。鲛碟鱼同金线鱼刺身鲜美,肉质鲜嫩,配上寿司饭,味道更加突出。海胆同大拖罗寿司都系绝对嘅享受,海胆鲜甜,大拖罗肥美,两种都令我念念不忘。鲭鱼经过烧烤后,肉质鲜嫩多汁,外面带点香脆,搭配上酱汁更加美味。另外,汁煮牛肉同乌冬都好出色。汁煮牛肉嘅牛肉片肉质鲜嫩,滋味浓郁,配上汤底更加入味。乌冬面弹牙有嚼劲,汤汁鲜美,非常开胃。最后,甜品系紫薯雪糕。紫薯雪糕口感滑顺,紫薯味道浓郁,给予完美嘅结尾。整体而言,吉祥日本料理嘅二人套餐真系物超所值。食物新鲜美味,服务亦好周到。如果你钟意日本料理,呢间餐厅绝对值得一试。食完之后,我哋都好满足啊!🎈 吉祥日

🎈 吉祥日本料理 (红磡)
红磡必嘉街121号黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A号舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry红磡 #日本菜 #寿司 #乌冬 #刺身 #吉祥