2019-10-30 2122 浏览
早排同朋友庆祝生日,前一晚先开始揾餐厅,见到Openrice有得Book位就决定去呢间烧肉店食lunch。我地星期六12:00到埗,餐厅啱啱开门,所以得我地一枱客,我都有D担心会唔好食,不过食完就觉得值得俾番个好评佢。而且,过左一阵,餐厅都差不多坐满人,所以如果星期六日打算黎食都系BOOK左位先好D。餐厅午市有Lunch Set,价钱$128,包一份肉﹑沙律﹑汤﹑饭同饮品。因为有蛋糕(餐厅唔洗收切饼费,仲要好贴心帮我地点蜡烛同俾叉同碟我地自己分饼,值得一赞!!),所以我地3个人叫左两个餐,另外追加左一份肉同upgrade左其中一个饭做冷面,一个SET份量都算几多,我地都够饱。我地叫左S1 中落牛肋肉(盐医)同 S3 特上牛胸腹肉 (医烧),追加左日本鸡三角(柚子胡椒),呢到既烧肉系可以tailor-made,拣完想要咩烧肉,就可以拣个肉既酱汁,呢样野几好。两种牛肉既肉质同味道都唔错,两个酱汁当中我比较钟意盐医,因为盐味唔会盖过牛肉本身既肉味,同时令成块肉更加香口。日本鸡三角我极力推荐!!!! 其实鸡三角系一块三角型既肉,中间位置系鸡软骨,然后旁边有D鸡肉包住。一啖食既时候会食到腍身既鸡
我地叫左S1 中落牛肋肉(盐医)同 S3 特上牛胸腹肉 (医烧),追加左日本鸡三角(柚子胡椒),呢到既烧肉系可以tailor-made,拣完想要咩烧肉,就可以拣个肉既酱汁,呢样野几好。两种牛肉既肉质同味道都唔错,两个酱汁当中我比较钟意盐医,因为盐味唔会盖过牛肉本身既肉味,同时令成块肉更加香口。日本鸡三角我极力推荐!!!! 其实鸡三角系一块三角型既肉,中间位置系鸡软骨,然后旁边有D鸡肉包住。一啖食既时候会食到腍身既鸡肉同爽口既软骨,口感好丰富,亦因为有鸡肉包住,所以唔会好似平时出面食既鸡软骨咁干身,几juicy。柚子胡椒酱汁都系极力推荐,清新既柚子味可以消除左食烧肉个种油腻感,可以继续食多D~
中落牛肋肉
特上牛胸腹肉
日本鸡三角
薯蓉沙律﹑汤﹑前菜都唔错,升级既冷面都出奇意料地好食,有泡菜系入面,有D似韩国既冷泡面,唔错。
炭烧乌龙茶清清地几好饮,啱晒食烧肉时饮茶解油。升级既巨峰提子梳打唔太甜,都好饮。
整体而言,食物贸素好,性价比高,侍应服务态度都好好,会再去帮衬

2019-10-19
中落牛肋肉