2019-09-30 3121 浏览
• Dinner Omakase🍣•💵Price: $1900🍴Food: 5/5❣️-Sushi Hana都算系咁多间omakase入面我觉得最满意既一间!因为佢提供既食材真心高质同有诚意!我今次食既呢个omakase set叫Hana,有七款刺身,一个煮物,八款寿司,一个卷物,然后就系汤同甜品。刺身黎讲我po左几款岀黎,都系我好钟意同埋系其他地方食唔到既质素,好似竹签鱼、炙烧白子、𩽾𩾌鱼肝等,个白子真系好新鲜,微烧过后带有焦香味,加上适当既调味酱汁,咬开尽是嫩滑浓稠既口感,而且重点系一啲都唔腥!至于𩽾𩾌鱼肝我都食过唔少地方,但普遍食落都系质感散烂,唔似呢度食到既咁绵密细腻,余味浓郁久存。寿司方面都有惊喜,图中既筋子鲜甜爽脆,鲭鱼鱼味强烈,但醋饭又缓和到个味道令成件寿司变得完美💓其他无系图岀现既海胆、喜之次、𫚕鱼、海鳗都好新鲜好好食,呢餐omakase真系令人好难忘😍
• Dinner Omakase🍣•
💵Price: $1900
🍴Food: 5/5❣️
我今次食既呢个omakase set叫Hana,有七款刺身,一个煮物,八款寿司,一个卷物,然后就系汤同甜品刺身黎讲我po左几款岀黎,都系我好钟意同埋系其他地方食唔到既质素,好似竹签鱼、炙烧白子、𩽾𩾌鱼肝等,个白子真系好新鲜,微烧过后带有焦香味,加上适当既调味酱汁,咬开尽是嫩滑浓稠既口感,而且重点系一啲都唔腥!至于𩽾𩾌鱼肝我都食过唔少地方,但普遍食落都系质感散烂,唔似呢度食到既咁绵密细腻,余味浓郁久存。