今次介绍既呢间💛汉堡包店,如果大家活跃系青衣一带可能会听过佢,因为佢既汉堡包🍔出名抵食同高质🌟,就连我呢个绝少去青衣既都曾经有考虑过特登去青衣试佢🙈虽然青衣店系大半年前已经结束,不过佢地系屯门亦有分店,而系刚刚既6月中佢地更加进驻港岛区系湾仔开左分店,作为湾仔友既我终于可以唔洗山长水远先试到佢地既汉堡啦😆九龙区既朋友亦唔需要失望,事关小店黎紧8月会系九龙湾开设第三间店,到时大家就可以去惩罚呢间咁抵食又高质既汉堡包店啦🤗.事前系小店IG得知湾仔店既店面唔系好大,只有3张餐台容纳到12人👭🏻,所以决定去帮衬时都已经打算堂食无位就外卖返公司食🥡 而当日我地大约1点钟去到门口企左5-6人等紧外卖,系门口睇紧menu时好彩遇到有食客离座先可以堂食食到新鲜热辣既汉堡包♨️ 不过由于当日星期五实在太多客人,我地等左20分钟先有得食住个汉堡包等埋d小食送到,期间男店员(店主??)都有好落力咁帮我地跟单🏃🏻另外都特别想讲下当日我地见到店员好有礼貌同诚意咁多谢每一个客人,抱歉要佢地久等又为佢地加油打气💪🏻,有客人甚至带唔够钱佢都俾对方赊数,呢种人情味真系唔系度度都有💛.讲左咁大堆当然要介绍下个menu,小店

讲左咁大堆当然要介绍下个menu,小店总共供应13款汉堡,有齐牛肉🐮、鸡肉🐔、海鲜🐟🦀同素食🥬,另外仲有一款系同德国热狗🌭联合发行;大部分汉堡既价钱都系40蚊左右,最平个款更加只系39蚊,绝对系平绝湾仔区‼️

另外每款汉堡亦可加19/23蚊追加做套餐,包一份小食(粗薯条🍟/洋葱圈🧅/田园沙律🥗/脆香鸡翼🦴/炸芝士条🧀/薯饼) + 是日餐汤🥣/汽水🥤/纸包饮品🧃
✨ 经典牛堡🐮🍔 ($39)
细食同事点左呢款由4安士纽西兰汉堡扒、车打芝士🧀同蜜糖芥末酱🍯组成既汉堡,佢表示汉堡扒够厚同埋够juicy💦,唔会干争争😆

✨ 至尊牛堡🥚🥓🧅🐮🍔($49)
我同另一位同事就点左呢款至尊牛堡,佢系经典牛堡既升级版,多左烟肉🥓、蛋🥚同洋葱圈🧅
正如同事所言,汉堡扒真系几厚身,肉质够腍唔会死实或者偏干,虽然牛味唔太明显亦食唔到油脂味,不过咁既价钱黎讲真系物超所值👍🏻

由于汉堡加左蜜糖芥末酱🍯,食落好够惹味🤤个人最钟意既系只煎蛋🍳仲系溏心唔会好dry;就算有咁多样食材加埋酱汁,包底都依然香脆,口感算系几特别😋
初时以为呢款汉堡都唔会好大份,食落先知佢系几咁重量级,劲到同事放弃左1/3个,就连我都几乎招架唔住呀😂 所以如果唔系大胃人士🤰🏻/好似我咁钟意汉堡加煎蛋🍳,经典个款已经好够食架啦🙈
🍴炸粗薯条🍟 (套餐)
我同同事们都一致认为呢度既薯条系粗版既金拱门薯条,口感比较粉同腍,无乜特别😕不过当日我地听到隔离台有位女士大赞好食,所以口味呢样野真系因人而异🤣

🍴洋葱圈🧅 (套餐)
洋葱圈炸得够干身同无油溢味,虽然脆口但亦都偏硬,食唔到洋葱既juicy同甜味,同样令人觉得几失望既😕

🍴黑松露杂菌忌廉汤🍄🥣 (套餐)
临离开前店员有向我地了解对于食物有咩意见,我地都反映左未知忌廉汤系咪加左面粉烹调,汤入面明显起左好多一旧旧膏状物体杰挞挞,口感令人觉得好似食紧黑松露粥咁🤢 希望小店可以尽快改善呢个问题啦😣
👧🏻人均消费:$68
😋味道指数:3.8/5
💰抵食指数:4/5
🪑环境指数:3.5/5
💁🏻‍♀️服务指数:4/5
👍🏻再访指数:4/5
📍胡须仔
地址:湾仔轩尼诗道302-308号集成中心地下G4号舖
⏰营业时间:11:30–21:00 (Mon–Sun)
(📍屯门亦有分店,营业时间有所不同)