2019-06-08
餐厅位于2楼。唔系咁易被发现。有法式私房菜感觉。被带到窗边2人枱。隔离有好大个酒架。不过带左酒去。叫左个seafood platter配酒。$580 for 2。望落价钱抵食。侍应话french crab同chery clams唔靓。转左lobster 同oysters。就系钟意小店有呢种flexibility。令食客真系食到最新鲜嘅食材。lobster好新鲜。肉爽鲜甜。膏足香甜。3种蚝配搭唔错。有creamy有海水味有爽有甜。rose shrimps细细只。不过细嚼两口香甜爆发。有惊喜。sea snails就普普通通。正常货色。食完个seafood platter感觉已经好满足。仲叫左马赛鱼汤($80)。洋葱汤($65)。同iberico harm($220)+melon($200)。不过挂住食冇影到相。马赛鱼汤唔多餐厅会做。因为要做得好的确唔易。餐厅做到非常高质。味道咸鲜唔腥。用料十足。食到好多一丝丝鱼肉。相比之下洋葱汤较普通。比较失色。iberico harm系手切。melon系飞机货。不过性价比麻麻。可以唔试。最后叫埋甜品为一餐画上完美句号。chocolate够rich亦都唔会
被带到窗边2人枱。隔离有好大个酒架。不过带左酒去。
lobster好新鲜。肉爽鲜甜。膏足香甜。
3种蚝配搭唔错。有creamy有海水味有爽有甜。
sea snails就普普通通。正常货色。
食完个seafood platter感觉已经好满足。
seafood platter
仲叫左马赛鱼汤($80)。洋葱汤($65)。
不过挂住食冇影到相。
马赛鱼汤唔多餐厅会做。因为要做得好的确唔易。
餐厅做到非常高质。味道咸鲜唔腥。
用料十足。食到好多一丝丝鱼肉。
相比之下洋葱汤较普通。比较失色。
iberico harm系手切。melon系飞机货。
不过性价比麻麻。可以唔试。
最后叫埋甜品为一餐画上完美句号。
chocolate够rich亦都唔会过苦过甜。
可惜overcook左少少。做唔到流心。
hot chocolate fondant with ice cream
餐厅灯光柔和。可以慢慢倾下计。
服务足又唔会过分干扰到食客。
仲有好多菜式想试。绝对值得encore 。