2024-01-16 126 浏览
深水埗真系好多餐厅,唔系有人介绍都唔知揾边间食好,好彩钟意食海鲜既朋友介绍左呢间金和记海鲜菜馆虽然系小店,但系对货源嘅要求都好高,听店员讲海鲜每日新鲜买货 不会摆过夜搞到我未食都好有期待我哋叫咗驰名猪骨锅($98)好足料,入边有几旧大大嘅猪骨,加埋几嚿粟米,个汤底好鲜甜,好啱配新鲜嘅海鲜火锅配料都有好多,咁我哋当然要试吓啲海鲜啦😆新鲜鳝片同特级安格斯肥牛鳝片睇落非常新鲜,食落超鲜甜,肉质亦都非常弹牙。安格斯牛一盘份量超多,纹理好靓,肥瘦适中,食落果然肉质鲜嫩多汁,牛肉味香浓😋😋南非孔雀鲍鱼我哋仲试咗南非鲍鱼,鲍鱼超大只,肉质肥美啖啖肉,口感都相当爽滑,好正😙感觉呢间小店好有诚意,食材都好新鲜,加上店员服务都唔错,有礼貌又好肯帮手,上菜又快最后问番原来可以订位,提早一日预先留定就得,好方便呀,趁冬天未完揾日再同朋友嚟先😆😆

搞到我未食都好有期待

我哋叫咗驰名猪骨锅($98)

火锅配料都有好多,咁我哋当然要试吓啲海鲜啦😆

新鲜鳝片同特级安格斯肥牛

南非孔雀鲍鱼