2019-06-01 16 浏览
收工忽然好想食麻辣火锅,就同朋友去附近既洪鼎火锅试试水温!环境方面:古色古香,地方阔落,主要都系四人枱为主。枱同枱之间私隐度高,啱晒三五知己吹水唔抹嘴哈哈!食物方面:餐厅主张唔浪费,餐牌上大部份嘅食物呢都系可以点半份或者全份嘅,可按照唔同人数嘅食量去点餐。我哋拣咗鸳鸯火锅,小辣嘅麻辣锅同木耳鸡汤,两个锅底都好啱我哋嘅口味,麻辣锅叫说小辣绝对啱香港人!我哋分别点左:海鲜拼盘A、盛肉拼盘、本地手切牛、手打牛丸,全部都系半份既份量,非常足够!全份食物就点左嘅莴笋、云吞、桶蚝!海鲜拼盘方面呢包括有贵妃蚌、鲍鱼同海虾,仲有新鲜嘅章红鱼刺身,呢个刺身真系好新鲜!爽口弹牙,唔怪得上台果阵见到条鱼尾郁紧!!!鲍鱼厚身,甘甜软淋,绝对可以要encore!盛肉拼盛,可能一次过满足3个愿望:试晒猪牛羊,岩晒心大心细既你!不得不提桶蚝!真系好大只,肥美鲜甜,必点之选!其他食物都相当唔错,牛丸弹牙,莴笋爽脆,云吞足料!绝对推介大家去呢一间麻辣火锅试试,包保你唔会失望!
收工忽然好想食麻辣火锅,就同朋友去附近既洪鼎火锅试试水温!

不得不提桶蚝!真系好大只,肥美鲜甜,必点之选!

其他食物都相当唔错,牛丸弹牙,莴笋爽脆,云吞足料!

绝对推介大家去呢一间麻辣火锅试试,包保你唔会失望!
  • 海鲜拼盘A
  • 盛肉拼盘A