2022-01-24
今日约咗人喺饮咖啡倾野 知道佐敦呢边好多嘢食~特登早啲过嚟约咗个住喺附近嘅朋友一齐食个lunch 行过庙街见到间叫做52C medium rare 嘅餐厅 外边睇入去都几有style 白色为主 简洁企理 喺门口有个自动点菜嘅机 又食烧同埋网烧肉 我哋两个都好钟意食牛肉 于是决定试吓单点靓牛网烧~! 今次试咗几款牛肉包括封门柳 牛肩 西冷A5和牛 再配个猪腩肉~ 等咗大约10分钟就上枱啦!配埋新鲜沙律丶牛肉杂菜汤 同埋自家制嘅饮品~D肉睇落全部都好新鲜!肥瘦分布啱啱好~ 侍应好nice 会讲解下啲肉有咩分别 同埋教我地点样烧~依间铺叫得做Medium rare 一于试吓将啲肉烧到半生熟~ 牛肉全部都好新鲜 入口肉汁满满~仲有好香嘅油脂 A5和牛更加冇得顶 睇相就知道系靓野~猪腩肉切到薄薄地烧到甘香香脆 好正呢度嘅肉绝对比连锁嘅日式烧肉店高级好多 肉类好高质~性价比高👍🏾呢度嘅炉同埋抽风都几好 环境唔错!下次会同朋友再嚟试吓石烧牛~
A5和牛更加冇得顶 睇相就知道系靓野~
猪腩肉切到薄薄地烧到甘香香脆 好正