2024-03-28
餐厅环境:之前book 左位一入到去,店员同我地讲留左张bar枱俾我地无位摆袋,啲袋可以摆locker🫶🏻超贴心既准备,仲唔洗惊食完野啲袋好大阵烧肉味🤭🤭🤭环境好日本feel,个茶杯都好特别,男女系唔同色,女仔用粉红色男仔系蓝色😂😂食物方面:一坐低就见到枱上有三款酱汁,店员有细心介绍,芝麻烧汁点红肉,胡椒柚子酱点海鲜,特制酸汁点内脏。另外有酸萝卜,食落酸酸辣辣好开胃😋😋😋酒盗薯仔沙律好大碗,分量十足,酒盗系海鲜酱,比较咸口,食之前记得要捞好再食,捞好后食咸香味十足👍如果有饮酒,呢款一定系最佳嘅送酒小食之一。😇😇😇牛肉盛会(厨师发板)叫左个牛肉盛盒系二人份量有7款唔同既牛,日本牛同美国牛,每款两片份量岩岩好,食太多就会滞,日本牛既口感系好淋超正,牛舌都算厚切,个人觉得日本牛正过美国牛,但整体肉质同味道都系一流👍食完烧肉仲有翠玉瓜同杏鲍菇,店员帮忙加牛油烧,好香好好食。😋海鲜方面叫左蛏子同甲罗烧,餐厅会帮我地烧埋,望住佢烧只蛏子加左啲牛油同埋葱,烧到岩岩好超正,爽口又弹牙,食得好过瘾。🤤甲罗烧,一路烧一路滚啲膏多到就流出黎,最后配上梳打饼食个口感好正,热辣辣啲蟹膏超鲜甜👍🏻伊比利亚夹心肉都
餐厅环境:
食物方面:
酒盗薯仔沙律
牛肉盛会(厨师发板)
海鲜方面
伊比利亚夹心肉
都系厨师会帮我地烧埋,可能系因为厨师烧,所以特别香😂块肉都厚得黎又有肉汁,有啲似猪颈肉,好正!👍
炭火鸡&日本鸡颈
炭火鸡由店员帮手烧,烧完香口又juice;日本鸡颈就要自己烧,本身已去骨,啖啖肉好爽,肉质较爽口,值得一试。
烧肉臻 (尖沙咀)
尖沙咀宝勒巷3-7A号万事昌广场1楼102号舖