2024-06-12 441 浏览
BFF 之前喺九龙启德食过已经念念不忘,  今日去铜锣湾行街喺希慎UNBANHOOD 竟然发现Burger's Friend Forever. 太好喇, 佢地黎左CWB 开店以后可以多个地方食野. 价钱合理份量大仲要系好味. 佢地食物种类都好多, burger 都有十几款, PASTA , SALAD , 仲有生酮系列. 我地一行3人叫3款BURGER1)爆汁脆鸡肉汉堡 $85  真心个BURGER 好大个, 块鸡扒超大块,个皮劲脆但内里好juicy 好嫩.  个包有焗过脆脆地赞,  配料全部都系好新鲜嘅蕃茄紫洋葱及生菜跟他他酱汁整个汉堡口感好松软. 食完一个已经好饱. 2) 渔夫之堡($78)鱼柳一样好大块仲要系好厚身炸到外脆内嫩 , 一口咬唔晒成个包,他他酱,芝士,厚切蕃茄,洋葱,生菜, 整个包有D 甜味, 几好食.  仲配左韩式鸡粒, 但真系唔系粒,系好大件. 好软淋但外皮酥脆.  加配左牛油果香蕉奶昔. 好好饮好足料. 一定要试. 3) 特浓花生酱安格斯烟肉汉堡 Peanuts Butter Burger $92用美国谷饲安格斯汉堡扒, 超多肉汁, 内层好丰富配有焦香烟肉, 加

我地一行3人叫3款BURGER
1)爆汁脆鸡肉汉堡 $85
2) 渔夫之堡($78)

用美国谷饲安格斯汉堡扒, 超多肉汁, 内层好丰富配有焦香烟肉, 加上特制香浓的花生脆粒酱汁, 非常邪恶但又真系好好味, 配番车打芝士, 蕃茄, 紫洋葱,生菜, 口感好丰富出色, 仲要唔使一旧水. 抵食. 加配左薯格,超级脆少少辣椒粉惹味。
佢地全部食材都好新鲜. 全部即叫即做, 有诚意嘅小店. 支持小店.
之后我目标系试晒佢所有食物 .   仲有佢地都有储积分送礼物. 记得同佢地攞积分卡呀
2024-06-11