2020-03-26
日光日白落bar,今次唔饮酒,食Brunch 远征大埔Noc Noc ,门口发现可称霸的只有他可能因为近期疫情关系,最近去餐厅都会特别留意佢哋嘅抗疫措施,入到Noc Noc 坐低,留意到枱上有一支酒精搓手液,比客人自行使用,仲留意到佢哋安排客人入座都相距一段距离,基本上叫系安排坐四角,感觉安排上低调得来又贴心,黎食嘢都比较安心Order一个brunch set +小食,叫多杯野饮两个食Brunch set 铁板墨西哥烤鸡烤鸡充满墨西哥风味..较重口味..香浓调味+三椒洋葱香气十分..烤鸡上有牛油果另配有三块墨西哥烤饼及三款酱(牛油果酱+酸忌廉+蕃茄粒沙津酱)卷埋一齐食,平衡番味道不会过重,配合得刚刚好另外因为用铁板..烤鸡放咗一段时间都仲keep到温度跟餐饮冰茶..红茶底..甜度不kwok喉..微甜刚刚好..都几解渴样样小食都想食下,叫左Noc Noc 摩天轮拼盘个摩天轮极具观赏性十分吸晴,打卡一流,而且又食得又可以转转转,满足晒童心未泯嘅我地五款小食都系炸物,薯条、炸鸡、鱿鱼圈、芝士条、鱼手指。另配三款酱汁,芥末、千岛酱、泰式辣酱,不过啲酱同坊间食既有啲唔同,好似香口d惹味d,可能餐
远征大埔Noc Noc ,门口发现可称霸的只有他
Brunch set 铁板墨西哥烤鸡
样样小食都想食下,叫左Noc Noc 摩天轮拼盘
个摩天轮极具观赏性十分吸晴,打卡一流,而且又食得又可以转转转,满足晒童心未泯嘅我地五款小食都系炸物,薯条、炸鸡、鱿鱼圈、芝士条、鱼手指。另配三款酱汁,芥末、千岛酱、泰式辣酱,不过啲酱同坊间食既有啲唔同,好似香口d惹味d,可能餐厅再调配过
薯条系直身粗身薯条,外脆内软,啖啖薯蓉有口感鱼手指四条,点千岛酱最夹鱿鱼圈成蓝都系,有咬口炸鸡四件,香脆鸡肉嫩滑有肉汁,都几大件芝士条都有四条,浓浓芝士味,仲可以拉丝
十分邪恶,五款中私心呢个最正五款炸物都炸得刚刚好,外面香脆,里面唔会干身..不过转摩天轮时要小心,我地丧转得太忘形有旧小食跳轮
Caramel Cappuccino
满满香气..咖啡面是脆焦糖..忍不住用匙羹刺穿
微微咖啡苦涩..配上焦糖抵销仅有的苦味
除咗食物之外,环境都好好,好适合同朋友倾偈,如果睇波既,夜晚黎应该仲正,今次黎左间好高质既餐厅