2022-03-04 15 浏览
地址-鸿图楼茶餐厅观塘鸿图道30号2至3楼系冇堂食的日子呢段时间,虽然多左D煮饭的机会,但煮得多都会进入”滑牙”的状态,需要间中食下外卖黎带一点新的冲击,灵感 (一定系),顺便休息下XD,咁今次我就拣左烧味饭作为今日的主题。💋叉烧烧肉饭,今次D叉烧部位唔错,唔会太肥之余又几有咬口,食落唔系瘦叉烧的痴牙感,加上有淡淡的蜜糖香味,配搭唔错,而烧肉都几值得欣赏,我拎回家都有一定的旅程,回家后准备开枱后至食都保持到块皮都几脆身,咬落去会发出声音,而且我好怕佢D肉系好咸,但呢度好彩唔算话太咸,几好。💋切鸡烧鸭饭,佢D切鸡咁岩又拣中我想要的位置(心心眼中),所以食落皮爽肉嫩,啖啖肉咁,正,而佢烧鸭同烧肉一样都做到皮脆肉厚,配埋酸梅酱一齐食,味道提升唔少呢!
地址-鸿图楼茶餐厅
观塘鸿图道30号2至3楼