2024-06-16 1382 浏览
放假唔想 去旺角 尖沙咀 同人迫, 又唔想北上, 今日拣咗远离市区 净化心灵 嘅午餐, 粉岭云泉仙馆食斋, 首先要搭地铁入到粉岭 再转小巴, 因为今日星期日都几多人等小巴, 不过大约十零分钟都上到车, 小巴都好快大约十零二十分钟就到达, 云泉仙馆 地方好大好多打卡位 除咗食饭之外其实都可以玩半日, 食完饭又可以行下市集 好多新鲜蔬菜买。我哋叫咗最出名嘅五柳素石斑, 海鲜扒时菜, 罗汉斋, 春卷拼西柠鸭 等等五柳素石斑:外皮 酥脆入面包住嘅系芋头, 加上五柳汁 酸酸甜甜好醒胃。罗汉斋: 包含好几种菇 类, 粟米芯 云耳 雪耳等, 味道调教 都好好 又唔会太咸。春卷拼西柠鸭:炸得香口, 配上西柠汁,正👍特别一题系佢嘅白粥超好味 , 好绵滑, 食完仲可以无限添加❤️
五柳素石斑:
外皮 酥脆入面包住嘅系芋头, 加上五柳汁 酸酸甜甜好醒胃。
罗汉斋:
春卷拼西柠鸭:炸得香口, 配上西柠汁,正👍