2017-11-13
推荐指数:8.5/10依间餐厅我食咗三次喇,都唔会厌,食过返寻味😋虽然价格偏贵,但真系高质素既👍 餐厅外观设计好靓💓不过食得太多,唔想太长气,索性介绍佢地既special限定同我喜欢的:1️⃣海胆黑松露蟹盖饭 $178(荃湾分店限定)我都唔想夸张,但真系好好食!😋如果好彩,海胆系鲜甜架!成个饭都好浓味,黑松露+龙虾汁+蟹肉+小龙虾肉真系一个超好嘅配搭👍唔似用罐头整,份量大,2-3个人share岩岩好!2️⃣蜜糖芝士炸鸡腿 $108啲鸡肉好嫩滑!啖啖肉超正!有甜甜地既蜜糖,🍯🧀🍗不过,我期望芝士系拉丝,但只系芝士粉🤷🏻♀️。佢有三种酱:日式蜜糖芥末、韩式甜辣酱、泰式甜酸酱,其实都点唔哂😂3️⃣卡邦尼温泉蛋意大利面 $78正宗嘅carbonara 系利用蛋黄浆令意粉变得creamy,即系取代忌廉。意粉煮得啱啱好,唔会超林,带点硬身,好味👍4️⃣靓靓心形雪糕窝夫 $88我食过紫薯同芒果味嘅。不过我期望太高,我expect会有馅系窝夫里面,但系冇嘅就有啲失望哈哈。整体系OK啦,卖相呃到like😋仲有真系好饱🙈.如果饮品啲咖啡可以一试,啲拉花好靓。
海胆黑松露蟹盖饭
1️⃣海胆黑松露蟹盖饭 $178
蜜糖芝士炸鸡腿
2️⃣蜜糖芝士炸鸡腿 $108
卡邦尼温泉蛋意大利面
3️⃣卡邦尼温泉蛋意大利面 $78
4️⃣靓靓心形雪糕窝夫 $88
如果饮品啲咖啡可以一试,啲拉花好靓。