2024-11-13 124 浏览
今日嚟到沙田同朋友仔食晚饭,我哋嚟咗炑八韩烤。如果你嗌烧烤嘅话,就会包咗前菜、鹿鞭芝士、炉边蛋任食,真系非常抵。前菜选择丰富,有泡菜、芽菜、海带、薯蓉等等,非常开胃美味。炑八厚切五花腩店员会帮我哋烧五花腩,仲会利用RoseMary一齐煎烧。呢份厚切五花腩肉质丰富,厚切保留咗多汁嘅质地,烧完后鲜嫩多汁,表面脆脆地,好适合肉食爱好者。外裙肉(8件)外裙肉煎至金黄脆口,搭配啲酱料或调味料,味道更丰富。肉质软腍腍,好有牛味,每口都好滋味。大八爪鱼(1只)大八爪鱼好有咬口,带海鲜风味。餐厅用咗甜辣酱腌制,腌得好惹味。-韩式红虾(3只)呢三只红虾好大只,好厚肉。味道新鲜又鲜甜,饱满多汁。海鲜煎饼海鲜煎饼煎到外皮香脆,内里软腍腍,充满香葱同八爪鱼嘅味道,酥脆可口。韩国水冷面店员有帮我哋将面条剪开同埋提咗我哋要快啲食,如果唔系面条会黐埋一齐。韩国水冷面清凉开胃,口感滑爽,带有独特嘅韩式风味。冷面味道酸酸甜甜,有蛋、雪梨、青瓜等配料。柚子柠檬梳打柚子柠檬梳好清新,酸酸甜甜,饮落去几爽口,好解渴。菠萝梳打呢款梳打主打菠萝味,甜中带酸,气泡丰富,清新怡人。

炑八厚切五花腩

外裙肉(8件)

大八爪鱼(1只)

-韩式红虾(3只)
呢三只红虾好大只,好厚肉。味道新鲜又鲜甜,饱满多汁。

海鲜煎饼

韩国水冷面

柚子柠檬梳打
柚子柠檬梳好清新,酸酸甜甜,饮落去几爽口,好解渴。

菠萝梳打
呢款梳打主打菠萝味,甜中带酸,气泡丰富,清新怡人。