2022-10-07
入开大埔做野,住呢区嘅朋友仔介绍咗呢间高人气餐厅一齐食饭,餐厅外墙有好靓嘅壁画可以打卡,餐厅内面细细,但装横好有心思。🔸伊比利亚黑毛猪火腿清汤🔸特别用茶壶装住火腿,好似茶叶咁浸出味,个汤色好清,饮落有少少金华火腿个种咸香味,茶壶下面用小蜡触保持汤嘅温度,就算等到最后先饮,个汤都仲keep到热👍🏻🔸香草牛油蒜香焗田螺🔸焗田螺好淋同好香香草味,上面有啲炸蒜好香口,底层薯蓉好香牛油味,入面仲有薯粒增加薯蓉口感😋🔸冬阴功海虾阔条面🔸朋友话呢度出名手工面,冇理由唔试下🤤阔条面比一般出面食到嘅意粉厚身同烟韧,海虾大大只劲爽口!冬阴功味带好轻微嘅酸辣,好香同好开胃,小朋友都啱食😳🔸香煎澳洲安格斯西冷🔸食肉兽嘅朋友当然要叫肉!西冷肉味十足,7成熟控制得啱啱好,入面仲保留到肉汁❤️配菜有烤蔬菜同薯蓉,呢个薯蓉食落感觉同焗田螺完全唔同,相对比较creamy,入口即溶,肉汁流落去薯蓉度混合嚟食,好味到清晒🤤🔸玫瑰蜜月蜂蜜手工啤酒🔸估唔到呢度仲有手工啤酒饮,仲要有好多选择😮选择困难症...所以拜托咗店员推介😆蜜糖味好出同时,有淡淡嘅玫瑰香味,倒出嚟系淡粉红色,少女感up⬆️🔸热情果Mojito🔸有Mojito嘅清
🔸伊比利亚黑毛猪火腿清汤🔸
🔸香草牛油蒜香焗田螺🔸
🔸冬阴功海虾阔条面🔸
🔸香煎澳洲安格斯西冷🔸
🔸玫瑰蜜月蜂蜜手工啤酒🔸
🔸热情果Mojito🔸
有Mojito嘅清新,仲多咗热情果嘅香甜,酸酸甜甜几好味👍
小店经营,但食物质素唔错,选择又多,有机会再入大埔可以再encore!