2018-06-08
想味蕾有高质享受,但唔想惨烈破肺,私房菜系一个好选择~食家朋友介绍左几间,然后我地拣左佐敦呢间,睇落口碑唔错,食物又整得靓,而且地点系佐敦站附近好方便~当然要预先打电话去book左位先~今晚黎到,除左我地,仲有另外三枱客人,其中一枱是十多人既饭局,枱与枱之间有好大空间,私隐度高,倾计可以畅所欲言~食物方面,首先系炸蚝,外层酥脆,蚝厚肉多汁,配蛋黄酱食~餐包,配有三款自家制牛油,海盐,黑松露,蕃茄,黑松露味道最特出,吃一口已满口松露香~鱼籽鹅肝慕丝,咸香十足,口感creamy细滑,鱼籽为软滑既鹅肝增添左脆脆既口感~爽弹既龙虾肉配鱼籽,淋上蛋黄酱,以柠檬酱点缀,带出龙虾既鲜味,非常开胃 外观亦精致~菇味香浓,而家好creamy~龙虾汤亦鲜味十足~大虾意粉,虾身大只,刚刚熟既虾肉质弹牙又细嫩,意粉硬度适中,蕃茄为主既酱汁带点微辣,不油不腻,好吃~带子南瓜意大利饭,带子两边煎得好香,中间刚好熟非常鲜嫩,饭粒有点烟un口感,配上浓稠既南瓜汁,味道十分讨好~牛面珠林身,入味,食既时候有点黏,骨胶原丰富配红酒汁味道好夹,配菜有薯蓉,日本甜薯仔,磨菇,车厘茄~呢份系海鲜控大爱既,有龙虾,带子,青口,鱼
食物方面,首先系炸蚝,外层酥脆,蚝厚肉多汁,配蛋黄酱食~
菇味香浓,而家好creamy~
龙虾汤亦鲜味十足~
呢份系海鲜控大爱既,有龙虾,带子,青口,鱼,每款都刚好熟,所以食落又鲜又嫩,一边食埋个海鲜汤,鲜味十足~
甜品有红豆抹茶拿破仑,两件酥脆拿破仑夹住抹茶cream同蜜豆,味道好夹又唔太甜~
伯爵士mousse,茶味芳香,mousse香滑,清清地,作为丰富大餐既结婚最适合~