2023-08-20 853 浏览
元朗出名多好嘢食,今次嚟到呢间外表似咖啡店,实际系西+泰菜!估佢唔到,又几好食~首先登场嘅系奶盖泰奶茶,厚厚嘅奶盖已经令人垂涎欲滴🤤奶盖好滑,个泰奶茶味道都刚刚好,有茶嘅香味,亦都唔会太甜。主食虎虾意粉同鸭肉pizza都好好味,略嫌意粉有少少少少硬,不过软硬度呢样嘢唔会迎合到所有人,明白嘅,所以绝对收货!特别想提嘅系个pizza厚度做得好好,因为我唔钟意太薄,好似食紧饼干咁冇晒个口感。但系佢呢个就啱啱好👍🏻本身见佢几款甜品都好吸引,最后拣咗呢个出面未必会食到嘅泰茶tiramisu,感觉上比较特别。不过真系失望咗,食到系酸酸哋嘅,而且个手指饼嘅质感都唔太好……唔知系咁啱手势唔好,定系本身呢款甜品唔啱我口味🥹但都好似唔应该系酸……(?)不过整体都觉得可以,值得再访的。
不过整体都觉得可以,值得再访的。

奶盖泰式奶茶
香蒜麦片虎虾意大利面