2024-05-21
难得约朋友出嚟聚吓旧,决定拣间好啲嘅餐厅,见网上评语都唔错就拣咗呢间,系一间性价比好高嘅西餐厅!我哋拣咗个二人餐($546),有西班牙风干火腿伴哈密瓜沙律、炭烧澳洲肉眼牛扒同埋西班牙黑毛猪鞍。今日嘅餐汤系南瓜汤,饮落好滑好香浓,而且冇南瓜丝,我自己几钟意。而前菜嘅风干火腿伴蜜瓜沙律,咸咸地嘅火腿配埋清甜嘅哈密瓜,非常开胃,哈密瓜食得出系好新鲜嘅,好爽口好甜,同火腿好夹。我哋嗌咗七成熟嘅牛扒,净系见到卖相已经觉得好吸引,牛扒嘅熟度啱啱好,仍然可以见到中间嘅肉系鲜红色嘅,咬落好软熟,肉汁都锁晒喺牛扒入面,啖啖都爆汁!而黑毛猪鞍同样出色,有成差唔多两寸厚,超级抵食!肉汁都系锁住晒喺猪扒入面,净系切块猪扒啲汁都爆晒出嚟,口感软熟爆汁,十分回味!两碟扒都配有一个焗薯同埋沙律菜,一定唔惊食唔饱!另外我哋都嗌咗杯特浓朱古力同埋焦糖朱古力,两杯朱古力味都好浓,饮完淡淡朱古力味仍然停留喺口入面。最后甜品可以拣芝士饼同埋Movenpick朱古力雪糕。呢个价可以食到呢个质素嘅西餐,绝对系好抵食,性价比之选!