2017-03-12
呢日朋友做完好大份功课,梗系要带佢出嚟食下好野啦!厚福街多野食就系人都知,但原来行到最笃嘅呢一栋H8入面有好多特别、不为人知嘅好食餐厅!喺openrice search左search,见到呢间bel cibo都几多人推荐,就一于试下啦因为我哋6点几就上到去,所以餐厅都未有好多人客。但过咗一个钟左右已经座无虚席喇!大家要试嘅话可以book定枱呀一上到去老板同侍应就好热情咁招呼我哋,又同我哋好详细咁介绍餐牌上嘅野。最后我哋两个人嗌咗头盘、主菜、甜品、野饮,每样分别两个。一开始上嘅系野饮。老板同我哋讲happy hour嗌cocktail嘅话会有半价架,钟意同朋友饮嘢嘅大家不妨考虑下嚟bel cibo 呢个系Peach & Pink Grapefruit Smoothie,酸酸地好开胃,同埋peach好好味,好fresh第二个系Cookies Banana Milk Shake,好正!最正嘅位系上面有几块oreo+威化饼香蕉味好浓,岩晒钟意食香蕉嘅我!两杯野都好大杯,细食嘅人或者可以叫唔milky嘅野饮,无咁滞 跟住就上头盘喇!呢个系香芒鲜虾塔野菜沙律,好足料面头有芒果,下面系用鲜虾同粟米等
最后我哋两个人嗌咗头盘、主菜、甜品、野饮,每样分别两个。
香蕉味好浓,岩晒钟意食香蕉嘅我!
跟住就上头盘喇!
面头有芒果,下面系用鲜虾同粟米等等嘅材料整成嘅沙律。
我就觉得侧边嘅菜配上芒果汁好衬,食到停唔到口
但系绝对值!!
一上枱已经闻到好香,一切开有好多烟,热辣辣。
啱啱食完个咁开胃嘅前菜再食呢个一啲都唔会觉得漏
入面有烟肉、菠菜、鸡肉,配埋酥皮再点埋个忌廉汁食简直一流!
跟住就到主菜啦!
一黎个样真系好靓,好啱影相share俾人!
二黎好足料,真系用成只龙虾整成嘅!师傅将龙虾肉拆左出黎摆落pizza度,用返个壳黎砌返个型,头同拑啲肉系无拆嘅,所以可以自己拆出黎食
佢系薄pizza黎,我同朋友都好钟意!
好抵 因为佢$198,但竟然有四大旧海胆!!我同其他朋友讲呢个系$198嘅时候佢哋都呆晒,话竟然会咁平
海胆好新鲜,意粉又系我最钟意嘅黑松露,真系食得津津有味
bel cibo好嘅位就系可以喺度搅掂晒晚餐同甜品!唔洗再周围揾附近有咩甜品好食~
我由细到大都好钟意食奶冻、炖奶果啲甜品,所以呢个啱晒我
同平时食到嘅焦糖炖蛋唔同,呢度加入椰皇一齐整,好香椰子味。
食呢个嘅时候就好似又食紧焦糖炖蛋,又食紧椰皇炖蛋白咁,好特别
同朋友一路倾下计,一路饮下嘢,最后食埋个甜品,就系满足嘅一晚啦