2024-02-03 67 浏览
油麻地转角有间cafe仔,以木同水泥为主调,简约自然风,加上植物点缀令人感觉清新又舒适,门口采用花纹地砖同长木凳,适合打卡、食物方面主打西日Fusion菜,适合同闺蜜聚餐👭个人喜欢扁意粉,所以叫咗几款口味试试!意粉软硬度适中,带点咬口,超级无敌挂汁,好肥,好邪恶🥺 一款系黑松露杂菌味,另一款系椰汁鸡肉芦笋,前者香浓,后者creamy,各有千秋!估唔到鸡肉咁滑,完全唔嚡口,出乎意料之外~ 最有惊喜嘅系纯素版本,冇谂过系蕃茄酱口味,酸酸甜甜十分开胃,越食越上瘾,比起前面𠮶两款冇咁腻,上面搭配多款新鲜蔬菜,微微烤过,五颜六色,粟米笋、茄子、秋葵、车厘茄同洋葱,懒健康咁,好值得一试~ 小食有唐扬炸鸡粒,五小件,外脆内嫩,惹味可口、最后以甜点作结,难得有Croffle真系唔可以错过,带淡淡牛油香气,外微脆内松软,搭配焦糖香蕉、雪糕同cream,美味开心又满足😌