2017-03-15
上个星期有两个美国客黎左香港开会话想食Local food, 咁我就带左佢地试香港人至爱既"烚下烚下"好多谢酒锅, 俾足face💩 我, 成晚客人都对啲野食同啲汤底赞不绝口, 系咁say thank you为左答谢你, 我就决定帮你写我人生第2 个食评我地一行4 人去到, 首先就同啲客讲下本menu 话佢地知乜野系打边炉, 香港人通常又嗌啲咩野食啦系大家都选唔到叫咩汤底之下, 最后我就叫左个乜汤都有既锅(完全冇印象咩名😅) 人人有份唔洗争呢个锅真系不得了, 尤其系个麻辣同个牛肉汤真系好好味, 每个汤底入面本身已经有小小配料, 由于太饿既关系 我地系忍唔住瞬间消灭晒既 除左汤底, 不得不介绍就系啲牛牛又系唔知点选择既情况之下, 我地拣左个beef combination, 全部都好好食好有牛味呀, 个人觉得韩牛最出色, 好似系hang 左系到个排另外好值得推介仲有个墨汁肠佢系个美国小姐既至爱, 不断赞好食其实成晚overall 啲食物质素都好好, 不过我真系冇时间逐份配料影, 不能尽录噢 最后仲要一提佢个竹x 茅根系用旧式电灯胆装住, 好old school 呀酒锅, 我系绝对会再enc
为左答谢你, 我就决定帮你写我人生第2 个食评
佢系个美国小姐既至爱, 不断赞好食
酒锅, 我系绝对会再encore
墨汁肠
蟹肉芝士松露饺