2021-10-02
前几日同朋友去k11 musea行街,行到攰就去左呢间越南餐厅食呢间系连锁店黎都有好多分店,好多朋友都有好评,我终于都有机会试🥰间餐厅坐得好舒服,好似听到有d waitress系讲越南文😂 感觉好似好正宗咁食完餐饭都觉得真系几高质,绝对系会想再番去帮衬👍🏼香茅烧猪腩肉滨海 ($98) - 呢个超好食呀😍😍😍 唔系咁多地方有滨海食,捞埋佢个sauce有d酸酸甜甜,好醒胃😁 香茅猪腩肉烧得好香,仲有6大片,不过都有d肥🙈 要做番几个钟yoga先得!!顺化牛肉檬 ($90) - 想食个汤粉好似个个都差唔多,就拣呢款有齐牛肉熏蹄扎肉嘅🍜 原来佢个汤同普通牛肉汤有d唔同,不过都好浓郁,唔错但未算惊喜牛油鸡翼 ($78) - 最钟意就系食炸鸡翼,热辣辣上黎个皮又脆又香,正👍🏼蒜蓉包 ($36) - 惊唔够饱所以嗌d包食🤣 点知咁大份!! 个包超多牛油,但反而蒜蓉就唔算浓,算普通货色,可叫可唔叫
食完餐饭都觉得真系几高质,绝对系会想再番去帮衬👍🏼