2021-05-20
Let’s chill at La Mensa Grill & Bar!!🥩🍲🦐🥂估唔到系启德站附近有间咁高质既酒吧餐厅呢 @la_mensa_grill 在Oasis旁边~ 由外国人打理的酒吧餐厅,要讲英文,staff好nice! 我地叫左安格斯肉眼扒14oz🤩同埋海陆空拼盘,有牛柳同大虾,前菜就点左份新西兰白酒煮青口及海蚬,不得不说,份青口有点惊喜!..🐚新西兰白酒煮青口及海蚬Garlic Mussel and Clam bucket好香的一道前菜,用上白酒、蒜蓉同香料煮既青口同海蚬,更加升华左佢地既鲜,鲜味十足,青口大大件,海蚬超多,啖啖肉,出色!配埋两块烘过既包,点酱汁食够香👍🏻..🥩安格斯肉眼扒 Prime Ribeye steak14oz既安格斯肉眼扒😍不得了好大块!本身伴有少量沙律同薯条及酱汁,旁边仲摆左少少岩盐俾你点。不过,肉眼扒简直系食一啖都知唔驶再点盐或酱汁,好好食,肉味好浓郁,成块扒既油脂都好丰富,但只在边边,可以切开唔食,但确实令成块扒更香~..海陆大餐 Surf & Turf有牛柳、两只虎虾同大啡菇,食左上面牛扒就显得牛柳较硬😂 牛扒坚系出色🤣 不过牛柳超厚!
🐚新西兰白酒煮青口及海蚬
Garlic Mussel and Clam bucket
🥩安格斯肉眼扒 Prime Ribeye steak
海陆大餐 Surf & Turf
有牛柳、两只虎虾同大啡菇,食左上面牛扒就显得牛柳较硬😂 牛扒坚系出色🤣 不过牛柳超厚!虎虾煎得香且爽~大啡菇都煎得juicy呢!.
🥤Caramel Popcorn milkshake & Mixed berries smoothie
焦糖味香且浓的奶昔,系用上雪糕来打,所以有浓香既奶味而且好滑~邪恶哦🙈 Mixed Berries smoothie 卖相超靓超梦幻!味道劲fresh,酸酸甜甜,推介这个💜.
环境很好很有气氛,而且有户外位!由于门口打开,可能令环境气温会偏暖,而唯一美中不足是窗外的景被地盘的墙遮掩了,所以餐厅位置都被遮盖,门口同位置都唔明显,外边人都唔会见到呢间餐厅既存在,尤其我都要问问路先揾到!希望地盘工程尽快完成,令餐厅得以重见天日了👍🏻