2021-11-16
一直听到朋友介绍有间食韩国嘢好好食嘅餐厅Outdark。而尖沙咀同旺角都有同分店,因为去开尖沙咀,所以今日中午就去食尖沙咀分店。一入到门口已经相当有气氛,虽然系中午时间,见到已经门面好似叫酒饮一饮佢。门口有个锁子桥咁嘅设计,非常之浪漫。餐牌好有多嘢食简,而且中英韩文对照,外国人定本地人都睇得明。嚟到韩国餐厅,当然要食韩国炸鸡,同我最钟意食嘅泡菜饼,另外再叫左个炸酱面、烤牛肉饭卷同柚子蜜。双并炸鸡| $192炸鸡嘅份量相当大,而且有好多薯条同薯格一齐上,一定食到饱。泡菜饼| $98泡菜饼非常之开胃,小小辣同有脆卜卜嘅感觉,个人觉得系必叫之选。烤牛肉饭卷|$88 烤牛肉饭卷都系出色之选,牛肉既份量非常之足,有种韩色地道饭卷嘅味道。炸酱面|$98依到嘅韩式炸酱面令我怀念韩国阿珠妈整嘅炸酱面嘅味道,值得再食。柚子蜜|$34新鲜柚子蜜冲嘅饮品,好味!餐厅有韩国人在场打理,更家有韩式嘅餐厅嘅感觉。餐厅评分,整体嚟讲好有韩国地道嘅感觉,可以一止挂住韩国嘅感觉,下次一定会同朋友再黎。味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务⭐️⭐️⭐️⭐️卫生⭐️⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️⭐️⭐️
门口有个锁子桥咁嘅设计,非常之浪漫。
双并炸鸡
双并炸鸡| $192
炸鸡嘅份量相当大,而且有好多薯条同薯格一齐上,一定食到饱。
泡菜饼
泡菜饼| $98
烤牛肉
烤牛肉饭卷|$88
炸酱面
炸酱面|$98
柚子蜜
柚子蜜|$34
新鲜柚子蜜冲嘅饮品,好味!
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️