2023-03-28
:/📍两三碗饺子🥟 慈云山寻找美味饺子之旅(◐‿◑)🥟💨嚟到慈云山一带 发现呢一间由两三碗车仔面分支发展的姊妹店✨上网见有人介绍它最特别之处是煎饺子都是用铁板上(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)搞到我见到图都吸引到流口水🤤 由黄大仙站行上一大条斜路 终于俾我试到呢间啦!-🕯紫菜葱花鲜猪肉x菠菜芝士 汤饺 8只🐖🥬🥟(hkd 38)必定试试番茄薯仔汤🍅🥔汤底正常 无咩特别 不过不失咁 但饮完有小小口渴🙌🏻汤饺最可以见到真面目( ̀⌄ ́) 每只都好足料饱满🥰 皮算薄 食落每一啖都几满足ahhh紫菜猪肉又比想像中夹 不过紫菜量比较多 偏重菜味🥬另外叫咗一款素饺😗芝士菠菜 但唔系拉丝个种 系会遇热溶到变水 所以一咬会流晒啲汁出嚟(。ì _ í。) 所以浸得太耐 个皮好易穿🥸要快啲食咗先!🕯 粟米芝士鸡肉x洋葱牛肉 煎饺10只🥟(hkd 42)脆卜卜大大只~ 无得输~每一只饺子都煎得好香脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)特色💡热石烧上碟❣️好处系可以食到最尾饺子都可以keep warm芝士粟米鸡肉 芝士味好浓厚🫶🏻🧀 加上粟米清甜🌽✨ 令口感层次丰富(*≧ω≦)牛肉饺 好香🤪🐂怀疑系洋葱关系🤩 牛肉+葱口感有弹牙绵密🤓Ps🌶️自家制辣
📍两三碗饺子🥟 慈云山
寻找美味饺子之旅(◐‿◑)🥟💨
必定试试番茄薯仔汤🍅🥔
汤底正常 无咩特别 不过不失咁 但饮完有小小口渴🙌🏻
紫菜猪肉又比想像中夹 不过紫菜量比较多 偏重菜味🥬
🕯 粟米芝士鸡肉x洋葱牛肉 煎饺10只🥟(hkd 42)
脆卜卜大大只~ 无得输~
每一只饺子都煎得好香脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
牛肉饺 好香🤪🐂怀疑系洋葱关系🤩 牛肉+葱口感有弹牙绵密🤓
Ps🌶️自家制辣菜甫好正 好有虾米香🦐
🔓两三碗饺子 慈云山
Address: 慈云山毓华里20号华丽商场高层1号及5A号舖