2014-06-14 8190 浏览
朋友带左我黎依到食饭,几有味道嫁依到都,原来一早已经落哂单,谂都唔洗谂。第一样𩠌上枱原来就系依到既招牌菜式之一依到叫冰醉濑尿虾。卖相真系吸引住我,见到咁大只的濑尿虾,当然非常惊喜,叫得冰醉濑尿虾就当然有酒系裹面,拎上手已经闻到阵阵既酒香,虽然系冷盘,但阵味真系唔讲得笑,另外濑尿虾既肉质都非常好,好味既酒味,真系唔好好食,之后就系依个雪花炸虾丸,都算唔错嫁,虾丸上枱个阵时够哂热辣辣,食落有虾味唔会太粉,都好好食,又唔会话太油,之后就系依个糯米酿鸡全翼,而依个糯米酿鸡全翼,佢会将个鸡翼拆左一条骨,留番一条骨,之后就将糯米饭酿入鸡翼裹面,再炸,糯米饭真系超多,成只鸡翼睇落都好饱满的,只只鸡翼睇落都系好大只, 可能因为鸡翼既问题食落无咩鸡味,不过食功夫都已经值回票价。