2023-05-08
今日又去食 OMAKASE,拣左天后依间靓景餐厅,一入去望住个海就好RELAX~好钟意睇厨师煮野食,感觉好治愈,好似睇住佢煮都学识到多D野,因为同朋友两个食,拣左 LUNCH SPECIAL SET< $448 PER PERSON, 可以试不同款啦,定好边个SET 之后,厨师就会俾我地睇下一盘未整既食材,都几得意。刺身:平静、真鲷:新鲜,香浓鱼味 寿司:幼雪、油甘鱼:好出色既幼雪,系银雪鱼BB~沙巴虎虾、北海道帆立贝同朋友每样试下, 虎虾香口,大大只好有口感北海道帆立贝都烧得好好,而且配菜都整得好靓~ 香煎鹅肝伴蓝梅酱厨师特制既蓝梅酱,再加上最后既黑豆, 厨师话可以解油腻,的确好正~ 美国牛柳 (厚烧、薄烧)两种食法有两种口感, 厚烧就牛味浓郁,入口就充满住牛味, 薄烧加左葱卷你中间,又真系几特别。铁板炒饭配海带面豉汤睇厨师炒饭都系几开心既,功夫系唔少,而且好有心机,好满足既一餐~炒什菜:健康、炒得香口
刺身:平静、真鲷:新鲜,香浓鱼味
寿司:幼雪、油甘鱼:好出色既幼雪,系银雪鱼BB~
沙巴虎虾、北海道帆立贝
同朋友每样试下, 虎虾香口,大大只好有口感
北海道帆立贝都烧得好好,而且配菜都整得好靓~
香煎鹅肝伴蓝梅酱
美国牛柳 (厚烧、薄烧)
铁板炒饭配海带面豉汤
炒什菜:健康、炒得香口
题外话/补充资料:
高质 海景 铁板烧