2023-08-16
已经好似有一段时间冇食过shabu-shabu 同事推介这一间shabu shabu 牛肉新鲜高质 好过超级市场自己买嚟整所以就嚟食下两个人嚟食我觉得最好,可以拣两份share食汤底我拣咗柚子胡椒汤朋友就好传统咁要返个寿喜烧汤底本来仲以为净系寿喜烧先有鸡蛋原来我𠮶个都有鸡蛋鸡蛋配牛肉真系好正,唔使惊辣亲个嘴另外蔬菜部分都几多,跟餐仲有一个沙律肉就拣咗本延特选和牛+黑毛和牛肉眼A5黑毛和牛肉眼A5 我系冇谂过肉眼都可以做到shabu shabu油花分布非常平均,食入口真系入口即溶,而且大大块本延特选黑毛和牛油分冇咁多,但系肉味超级浓郁餐牌写180 gram 觉得真系足料真系好大份牛肉我觉得我哋拣得好啱,油花重入口即溶+牛肉味浓两个夹埋真系绝配大大件牛肉一啖放入口真系非常享受我自己非常钟意食shabu shabu,因为可以控制牛肉嘅生熟程度跟餐仲可以拣饭或者乌冬我就当然系会拣乌冬啦,咁就可以吸返个汤底整体嚟讲价钱虽然唔系特别平,但系食到咁高质嘅牛肉整间餐厅都完全冇油烟嘅感觉 , 感觉今餐真系非常之享受餐厅座位唔算多,我哋今次早食所以唔使等位,到差唔多食完,都已经开始有不少食客, 唔想同人迫
同事推介这一间shabu shabu 牛肉新鲜高质
好过超级市场自己买嚟整所以就嚟食下
两个人嚟食我觉得最好,可以拣两份share食
汤底我拣咗柚子胡椒汤
朋友就好传统咁要返个寿喜烧汤底
本来仲以为净系寿喜烧先有鸡蛋
原来我𠮶个都有鸡蛋
鸡蛋配牛肉真系好正,唔使惊辣亲个嘴
另外蔬菜部分都几多,跟餐仲有一个沙律
肉就拣咗本延特选和牛+黑毛和牛肉眼A5
黑毛和牛肉眼A5
我系冇谂过肉眼都可以做到shabu shabu
油花分布非常平均,食入口真系入口即溶,而且大大块
本延特选黑毛和牛
油分冇咁多,但系肉味超级浓郁
餐牌写180 gram 觉得真系足料
真系好大份牛肉
大大件牛肉一啖放入口真系非常享受
跟餐仲可以拣饭或者乌冬
我就当然系会拣乌冬啦,咁就可以吸返个汤底
整体嚟讲价钱虽然唔系特别平,但系食到咁高质嘅牛肉
整间餐厅都完全冇油烟嘅感觉 , 感觉今餐真系非常之享受
餐厅座位唔算多,我哋今次早食所以唔使等位,到差唔多食完,都已经开始有不少食客, 唔想同人迫就可能要早少少嚟食