2024-05-18 97 浏览
无意中发掘到一间喺iSquare嘅新派潮州菜餐馆,比起一般打冷嘅舖头坐得舒服好多,装潢都好优雅,适合formal d嘅场合一大班人嚟食🥰 食物传统得黎又带有一啲新意,仲有得饮酒,下次想食中菜又有多一个选择👍🏻普宁豆腐外脆内软,加埋个酱汁好惹味。翡翠蟹肉羮一见到咁绿,就知道真系好足料🤣 菠菜味好浓之余仲带有啲蟹肉嘅鲜味,饮落都几Creamy。鸡枞菌炒虾球虾球爽口新鲜,而且仲好大只!潮州卤水鱿鱼鸡肾系我最爱嘅combination😍 鱿鱼食落好腍,鸡肾非常爽口。浓汤蚝仔肉碎泡饭平时嘅我其实唔系好食蚝,但呢个蚝仔粥真系好正👍🏻 入面有好多蚝,调味都掌握得好好。怀旧春菜煲捧上枱嘅时候都仲系热辣辣起晒bubbles😆 汤底,除咗由猪骨熬制之外,仲有白萝卜同春菜,鲜甜可口。桂花糕玫瑰花嘅外型非常吸睛🌹 果然系surprise到我!打卡一流~.潮艺馆 Chao Club 📍尖沙咀弥敦道63号iSQUARE国际广场6楼602号舖🚝 Tsim Sha Tsui Exit H

普宁豆腐
外脆内软,加埋个酱汁好惹味。

翡翠蟹肉羮

鸡枞菌炒虾球
虾球爽口新鲜,而且仲好大只!

潮州卤水鱿鱼鸡肾

浓汤蚝仔肉碎泡饭