平时去酒楼饮茶饮得多,好少去呢啲小店度食点心,今日嚟到升哥点心,真系好有惊喜。🤩呢度嘅点心种类冇酒楼咁多,但系胜在每一碟都精心炮制,味道好食,卖相精致,而且大件夹抵食,真❤️值得推荐,事不宜迟为大家逐一介绍呢度嘅点心😋🌟白灼靓菜心🥬呢个菜心真系好大碟,同埋一d都唔油腻。🌟小鲜肉小笼包🥟呢个小笼包一啲都唔小,刚刚蒸气每一只都胀卜卜,中间仲有少少🦀蟹子,望落去卖相十分吸引。我都好小心翼翼夹起,一咬开个皮,里便嘅汤汁好热好多,而且汤汁嘅味道系好清甜,冇油腻感,真系好好食。😋🌟 🐛草花棉花鸡🐔呢个棉花鸡好足料,有好多件鸡、冬菇、鱼肚、虫草花炖。啲鸡食落去好滑,鱼肚一啲都唔腥,好好食。🌟奇脆沙律🥗盏见到呢个名称,就吸引到我想叫佢。呢个系好特别嘅,上边充满着杂果沙律,下边原来就系普通嘅炸云吞,有别于一般嘅咋云吞配衬喼汁。上边有丰富嘅杂果沙律,食落去减低左油腻感,味道新鲜又好食。🌟泰式炸蟹钳🦀炸蟹钳刚刚炸起好大粒、好热。食落去啖啖肉,而且配上泰式酱汁,好好食。🌟麻辣抄手🍲唔好睇个细细个砵仔,但系里面有好多粒云吞。真系皮薄馅靓,而且食落去麻麻辣辣,味道好食。🌟紫薯流心球🍡呢个紫薯流心球大大粒,外貌好似

🌟白灼靓菜心🥬
呢个菜心真系好大碟,同埋一d都唔油腻。
白灼靓菜心

🌟麻辣抄手🍲
麻辣抄手

🌟紫薯流心球🍡

紫薯流心球

呢个紫薯流心球大大粒,外貌好似煎堆咁,不过系用咗紫薯去制造,咬落去好脆、又好烟韧,里面仲充满左流心奶皇,食果时真系要小心😋

总括而言,呢间点心铺头值得推介,因为真系一间好用心既餐厅,而且价格合理。
2019-09-16
白灼靓菜心