2022-09-02
今次又黎到观塘揾好嘢食👅餐厅以吊桥做主题,墙边有火焰做装饰,几有格调😎佢系一间bar & restaurant,相信入夜后就会变成一间有野食有酒饮既地方🍻😚仲有极大户外位置,环境好开阳☀️!哩到主打西式多国菜,睇下我叫咗啲咩🤩| 是日餐汤大蒜薯仔汤每款Lunch Set都可以选择是日餐汤或者沙律,仲会跟埋一杯饮品同餐包😚☺️今日餐汤系大蒜薯仔汤,好creamy同有份量,好怕d餐汤沟粉开水好稀嘅感觉,哩到完全无哩个问题👍🏻大蒜同薯仔味道都足够,唔错!| 北海道带子配菠菜意大利饭 $148有惊喜!! Risotto好浆口同浓味,恰到好处既菠菜蓉同Risotto好夹,本身自己都钟意食菜饭,所以好岩我口味🥹带子系北海道,质素都唔使多讲,多余既油脂比米饭吸收晒,所以成个Risotto都好鲜味!三粒带子好厚肉好够皮😎| 碳烧西班牙有机猪架配白菌汁 $168西班牙猪架好浓猪肉香味,看似结实嘅肉其实入口好爽口嫩滑!👅炭烧有焦香感,连骨头都好有味道,配以白菌汁令味道再升华😍配菜有西兰花等杂菜同薯条,薯条系即炸所以上枱仲热辣辣㗎🔥🤩总括而言,我系平日晏就去,入到去眼见都差唔多full house有d surp
| 是日餐汤大蒜薯仔汤
| 北海道带子配菠菜意大利饭 $148
| 碳烧西班牙有机猪架配白菌汁 $168
总括而言,我系平日晏就去,入到去眼见都差唔多full house有d surprise,睇嚟心得唔少附近打工仔嘅喜爱!环境开阳又舒服,系一个唔错嘅西餐之选😚👍🏻