2023-01-01
帮衬过老厝边好多次了 亦都介绍过好多朋友去~真心觉得系一间实力同🅲🅿值都颇高嘅台式餐厅(´∀`)!小店唔系走精致台菜嘅路线 𩠌菜味道同卖相都几朴实无华~但当你想食台湾嘢𠮶阵 总会谂起佢🥹.♡ 玉米起司蛋饼 $③②蛋饼系呢间嘅皇牌小食👑d芝士真系好癫 每件都夹住一大𝚙𝚊𝚝芝士~拉丝拉到天花板咁高(*゚ロ゚)外皮煎得刚刚好 唔会太干 微微烟韧 夹埋鸡蛋同芝士好香 佢仲有个邪恶爆灯嘅芋泥起司馅🤤.♡ 花雕醉鸡 $④⑤经常𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎嘅小食🪄鸡卷又滑又大件 阵花雕酒香一入口就渗出黎 食得出浸左好耐 唔系话是但淋d酒喺面就算(o˘◡˘o)必点!.♡ 卤肉干拌面 $④⓪主食就正常发挥啦 卤肉肥膏瘦肉参半 炆得软稔~卤肉汁嘅味道唔会好甜好黏口 面质幼身但唔算好索汁🍝.♡ 黑糖珍珠鲜奶 $②⑧♡ 绵绵芋头鲜奶 $③⓪废水都不错(´ω`*)够香滑 唔会太甜腻 珍珠有咬口~芋头未去到超绵完嘅芋泥质地 反而保留芋头粒 所以更饱肚🧋
♡ 玉米起司蛋饼 $③②
♡ 花雕醉鸡 $④⑤