2022-09-14
MM爸过开油麻地做嘢,话不如喺附近揾嘢食佢试过去Plato Cafe & Bistro呢间楼上Cafe 食晏, 话不如今次试吓食晚餐😊我哋今晚试咗餐厅嘅$498二人餐❤️首先每人一碗南瓜汤+加热了的面包。面包有加热,蕉妈暗暗加分。南瓜汤味道香浓,味道刚刚好。❤️头盘有好多选择包括1️⃣凯撒沙律🥗/2️⃣炸新鲜洋葱🧅圈/3️⃣英式炸鱿鱼🦑圈/4️⃣水牛城鸡翼🐔3件/5️⃣酸忌廉脆烟肉薯条🍟/6️⃣蒜蓉牛油炒杂菌🍄我哋拣咗炸新鲜洋葱圈🧅,洋葱圈香口惹味,一食唔停得口。❤️意粉/意大利饭今日拣咗食黑松露带子蘑菇意粉🍝,黑松露味道香浓,带子亦有煎到金黄色,蘑菇🍄意粉配上黑松露味道非常可口,意粉软硬度刚刚好。❤️主菜有三款选择1️⃣香草烧法式羊架🐑2️⃣加拿大猪鞍架🐖3️⃣美国安格斯西冷牛扒🥩我哋拣咗食法式烧羊架,我要求煮七成熟,厨师能够做到我的要求。大胃王嚟到都唔怕,因为主菜份量大。羊架有两大块,外皮煎到金黄色,但羊肉🐑内层保留肉汁。配菜是焗到金黄色的薯仔🥔和我哋食到一件都冇净,清碟😆。甜品有芝士🧀蛋糕和Haagen-Daaz雪糕🍨2种选择。芝士蛋糕味道偏甜,但mm爸喜欢嗜甜,所以他很喜欢。👍🏻餐厅环境非常阔落,客人坐得好舒服, 非常适
我哋今晚试咗餐厅嘅$498二人餐
❤️头盘有好多选择
炸新鲜洋葱圈
我哋拣咗炸新鲜洋葱圈🧅,洋葱圈香口惹味,一食唔停得口。
❤️意粉/意大利饭
黑松露带子蘑菇意粉
❤️主菜有三款选择
1️⃣香草烧法式羊架🐑
2️⃣加拿大猪鞍架🐖
3️⃣美国安格斯西冷牛扒🥩
烤羊架
👍🏻餐厅环境非常阔落,客人坐得好舒服, 非常适合好啱一班人聚餐
在此赞一赞员工服务态度很好,经常为我们加水,亦很有礼貌。蕉妈亦因此多加小费给服务员。