自从转左工黎到大角咀番工,基本上夜晚放工后都唔会再留系大角咀食,今晚难得约左好耐冇见嘅旧同事食饭吹水,不过系奥运揾下好西啦~ 今晚黎到奥海城二期嘅Nathanhouse,餐厅嘅入口比较隐蔽,不过绝对唔难揾,系大食代嘅侧门或者戏院大堂隔离就好容易揾到~  餐厅装修精致,环境清幽 晚市餐牌分左一人餐同二人餐,食物种类都非常丰富。一人餐甜品会比较多选择,二人餐就会多左两个小食/前菜~============================== 生蚝 $33/只 经理同我地介绍今日番左一只澳洲smoky bay嘅生蚝好新鲜,我地每人叫左只试下~果然够新鲜,海水味唔算重,值得一试!  鸡胸藜麦沙律 & 南瓜汤 由于只可2拣1,我同女朋友每人拣一种试,南瓜汤几creamy,鸡胸好嫩滑唔鞋口,沙律够fresh!  烤猪腩肉配紫苏叶及生菜二人餐嘅其中一个小食,烤左嘅猪腩肉唔会好油腻,配埋生菜一齐食唔会热气 脆炸洋葱圈伴香辣酱洋葱圈炸得好松化,经理仲好细心咁介绍原来洋葱圈用左黑啤炸,食落又真系食到黑啤味,特别又好食!  香草虎虾意大利饭意大利饭香草味浓郁,creamy得黎又唔漏,冇得弹  香煎比目鱼柳比

餐厅装修精致,环境清幽
生蚝 $33/只

鸡胸藜麦沙律 & 南瓜汤

烤猪腩肉配紫苏叶及生菜
脆炸洋葱圈伴香辣酱

香草虎虾意大利饭
意大利饭香草味浓郁,creamy得黎又唔漏,冇得弹

香煎比目鱼柳
比目鱼柳煎到金黄色,卖相好靓,呢只煮法用左西京烧,甜甜地搭配比目鱼嘅鲜味,一流~

美国安格斯肉眼扒 (套餐另加$78)
肉眼扒好大块,个人比较怕太生叫左7成熟,安格斯肉眼扒肉味浓郁,一齐share食好满足

二人餐甜品系曲奇雪糕配饼干~
餐饮加左$12 叫左水果茶,走甜黎讲水果味都突出~

Nathanhouse
📍大角咀海庭道18号奥海城二期1楼103号舖