2024-09-26 0 浏览
今日我同朋友喺旺角行街,咁啱见到一间几精致嘅西餐厅,于是即刻决定去试吓。首先上嚟嘅系今日嘅餐汤——白汁忌廉蟹柳汤。呢碗汤味道浓郁,蟹肉嘅鲜甜同忌廉嘅香滑完,饮落味道都几好跟住试咗白布乌冬配咖喱吉列猪扒。白布乌冬口感几特别,咬落去弹牙又爽口,加上香浓嘅咖喱酱汁,咖喱吉列猪扒份量都好大,猪扒仲要系外脆内嫩!我哋仲叫咗纽西兰谷饲肉眼,拣咗五分熟。牛排一上到嚟,真系大到惊人,肉质鲜嫩,牛味浓郁,厚度份量真系好足!无论直接撤离食食定加上烧汁,都好好味。最后仲点咗几样小食,芝士烟肉焗蚝味道浓郁,蚝肉鲜美,配上cheese真系好正!脆炸软壳蟹外面酥脆,里面肉质鲜嫩,仲要啖啖肉,成个食都唔会好油腻!焦糖炖蛋就系西餐经典嘅甜品,香滑又唔太甜,加上蛋味都几浓,值得推介!

等候时间
5 分钟 (堂食)