2022-09-27
📍旺角通菜街27号阁楼突然之间好想食石烧牛😋😋😋行个女人街见到有间餐厅有得食就入咗去😂😂😂1. 生蚝拼盘 12只🦪 $198 + $60 升级6只顶级法国生蚝 - 6 只Fine de Claire 芬大奇蚝系肉色带浅,肥度适中,入口带点先咸后甜,肉质有弹性爽口,6只Gillardeau 蚝肉肥美,结实而呈弹性,有脆口感觉,质感非常不错,味道很鲜甜,但蚝味不会过分爆发,是带有细腻和层次,最初是海水味,然后是香浓蚝味😋😋😋2. 美国牛板腱🥩 $98 - 石烧方式可以让食客自行烹调熟成度,扒身厚近一吋,牛板键肉味浓郁,肉汁丰富,入口唔会太肥腻,肉质软腍不韧 😋😋😋3. 蒜蓉白汁蚬意粉🍝 $88 - 啲蚬好大只,份量都好多,佢嘅蒜蓉白汁配合啲芝士食落唔油唔腻,最紧要面质爽滑,比较容易挂汁,所以食落口每啖都有浓厚嘅芝士白汁味道🤤🤤4. 杂莓乳酸特饮同芒果特饮🥤+ $12,杂莓乳酸饮落口唔会太甜,啱晒我口味,不过芒果特饮都有好香甜嘅芒果味道😂😂😂餐厅整体布置简约嘅楼上Cafe,喺一间韩式餐厅楼上,不过最紧要系食物CP值超高😂😂价钱好平民,一定会推介给朋友仔试吓😁😁😁