2022-12-03 1051 浏览
同朋友去完铜锣湾SOGO thanksful week,零收获,但行完有啲攰,所以就想揾一间舒服既餐厅坐耐啲倾下计,系OpenRice search 见到呢间,见系附近就试一试,唔系打卡餐厅,但系系实实在在高CP 值的餐厅!一直印象中系fashion walk 入边既餐厅,都系贵价餐厅,因为铜锣湾,因为百德新街,但原来呢间餐厅价钱都好亲民,而且地方宽敞,枱与枱之间有充足距离,而且份量同味道都好好!晚餐系semi buffet,价钱会因为主菜不同而略有不同(由HK$ 237-398),但都包自助沙律头盘及甜品、餐汤、仲有餐茶!以为简简单比啲沙律菜、粟米、车厘茄就当自助沙律头盘? No No No ,个沙律头盘选择都好多,沙律就已经有6款,仲要系好味!我就喜欢佢个烤菇沙律,另外仲有cold cut,仲有冻虾同青口! 痴线,净食个沙律都饱咗大半😂😂 然后到主菜,我地拣咗:🥢香煎海鲈鱼柳,西班牙蕃茄虾超大块,大过我只手掌,皮是脆的,而肉是细嫩,seasoning 做到恰到好处,有牛油香,但无over,仲有虾仁,也是爽口的😋🥢精选烤肉拼盘(安格斯牛扒、羊骨扒、大虾、带子)份量都几大,牛扒、羊扒

然后到主菜,我地拣咗:
🥢香煎海鲈鱼柳,西班牙蕃茄虾

🥢精选烤肉拼盘(安格斯牛扒、羊骨扒、大虾、带子)
份量都几大,牛扒、羊扒各一,羊扒软腍唔膻,牛扒肉味浓,medium rare 刚刚好😊

虽然好饱,但我地都唔会放弃个甜品既!🙈
甜品自助bar 果边有生果、面包布甸、芝士饼,柠檬挞,芝士等等。

🍹饮品:
Berlini & mojito( lychee )

另外要大赞个服务好好,个叔叔既服务好细心,见我地share 就主动比碟仔我地,而且好主动换碟,值得一赞👍🏻
  • 沙律吧
  • 香煎海鲈鱼