2022-12-06 33 浏览
上个Weekend咁好天~ 踩完单车又系将南揾好野食!呢间之前有叫过外卖,印象唔错,今次就黎试下堂食啦!A Tavola环境非常chill,设有室外座位,行入去最eye catching就系个酒柜,仲有电视播世界杯,岩哂一班朋友过黎吹水睇波!我地都忍唔住晏就要叫返两杯cocktail chill下~餐厅menu选择算好多,由前菜﹑沙律﹑Burger﹑意粉﹑Risotto﹑Pizza﹑主菜﹑甜品都有。Drinks menu既选择更加多~ 无酒精﹑有酒精既drinks都有,总有一款岩心水!♢ 🌽墨西哥玉米片 $216见到真系「哗」左声!名符其实既Nachos山呀~Nachos用左胡椒调味,再加左芝士去焗过,够哂咸香同脆口!酱料都绝不手软,有大量酸奶油﹑牛油果酱同莎莎酱,总有一款岩心水~ 呢碟原价系$168,我地加多左鸡肉(+$48),所以多左好多鸡肉粒粒,配埋Nachos一齐食口感好丰富!♢ 🍝意大利云吞 $218呢个系餐厅推荐菜式~ 真心有惊喜!开头以为系类似饺子形状果种云吞,点知系Potato Gnocchi Pasta (土豆团子),姐系用薯仔搓成一粒粒小云吞咁,又几特别~ 个sau

♢ 🌽墨西哥玉米片 $216

♢ 🍝意大利云吞 $218
呢个系餐厅推荐菜式~ 真心有惊喜!开头以为系类似饺子形状果种云吞,点知系Potato Gnocchi Pasta (土豆团子),姐系用薯仔搓成一粒粒小云吞咁,又几特别~ 个sauce非常之正,满满既黑松露酱+奶油酱,口感够哂creamy!仲有切碎左既意大利香肠,仲带点咸香既感觉~ 虽然成碟野好多酱咁,但都唔会觉得太腻,所有野都调味得岩岩好!

♢ 🍸Signature Cocktail - Rose Drop & Purple Rain $198 for 2
黎到bar咁chill点可以唔叫酒呢? 今次试左佢既招牌Cocktail,叫两杯仲平少少添!两杯既颜色都好梦幻~ 都系用lemon juice做底,分别加入左rose syrup同butterfly tea syrup,入口好fresh,酸酸甜甜咁,唔错!

A Tavola Bar & Grill 环境好舒服,系间气氛比较轻松既西餐酒吧。餐厅D野食都好大份,价钱合理,两个人都食到超饱超满足!个Nachos份量真系多到好夸张,有D可惜无试到甜品,下次必定再访!