2023-06-02
有时放假想丰富食个lunch,但又谂唔到食咩,所以呢日我哋就决定即兴食个lunch buffet🤣呢间「协奏坊西餐厅」位于香港珀丽酒店,每日下午12点至2:30都会供应Semi buffet lunch,可以自选一款主菜,然后外边嘅沙律吧、热盘、甜品,连咖啡奶茶都无限供应🙌🏻热盘嘅种类都有唔少,估唔到既系连炸物都有😋有薯条同麦乐鸡,而且有keep住保温,所以温度仍然好够热够脆👍🏻热汤亦有中式同西式,我哋选择咗西式嘅意式杂菜汤,味道唔会太咸,冇味精嘅味道,饮多两碗都唔怕口渴☺️主菜我哋叫咗煎牛胸腹,上枱见到个颜色好靓,而且大大份,份量有好多🥰肉质细滑唔干柴😋另一份主菜系香煎吞拿鱼,同样系大大块,味道好新鲜,入口就食到好丰盈嘅鱼香味🤩除此之外,呢度都有提供烧牛肉同火腿任食😎而甜品方面,都一样咁丰富,有齐朱古力蛋糕同意大利芝士蛋糕,仲有朱古力喷泉可以玩🥰CP值真系好高🙌🏻
呢间「协奏坊西餐厅」位于香港珀丽酒店,每日下午12点至2:30都会供应Semi buffet lunch,可以自选一款主菜,然后外边嘅沙律吧、热盘、甜品,连咖啡奶茶都无限供应🙌🏻 热盘嘅种类都有唔少,估唔到既系连炸物都有😋有薯条同麦乐鸡,而且有keep住保温,所以温度仍然好够热够脆👍🏻 热汤亦有中式同西式,我哋选择咗西式嘅意式杂菜汤,味道唔会太咸,冇味精嘅味道,饮多两碗都唔怕口渴☺️ 主菜我哋叫咗煎牛胸腹,上枱见到个颜色好靓,而且大大份,份量有好多🥰肉质细滑唔干柴😋 另一份主菜系香煎吞拿鱼,同样系大大块,味道好新鲜,入口就食到好丰盈嘅鱼香味🤩 除此之外,呢度都有提供烧牛肉同火腿任食😎 而 甜品方面,都一样咁丰富,有齐朱古力蛋糕同意大利芝士蛋糕,仲有朱古力喷泉可以玩🥰CP值真系好高🙌🏻