2024-04-24
Wow~我又揾间劲好食嘅泰国菜,系元朗嘅《公车泰国餐厅》,餐厅座位宽敞,播住泰文歌,干净卫生👍🏻💫蒜蓉包包里嘅蒜蓉酱好香,面包外酥内软,一口咬落去,蒜香同面包嘅口感好好😋💫冬荫大头虾汤汤底浓郁鲜甜,大头虾🦐新鲜弹牙,每一口都饱满海鲜嘅味道🌊令人流口水!饮汤嘅同时,彷佛喺泰国嘅海滩度🏄🏻♀️享受住海鲜嘅美味!🍲💫炒金边粉金边粉炒得香口,有几只鲜虾🦐鲜甜弹牙,加埋泰式特制嘅酱汁,味道鲜美到爆!🍜💫原条烧鱿鱼鱿鱼🦑新鲜绵软,烧得刚刚好,保留咗鱿鱼嘅鲜甜口感,再配上泰式特制嘅酱汁🌶️味道鲜美到爆!每一口都令我感受到鱿鱼嘅鲜味同烧烤嘅香气🫦💫炭烧猪颈肉好出色‼️猪颈肉🐽经过炭烧,外层酥脆,内里嫩滑多汁,味道香浓可口,每一口都好好食🔥💫炸虾片炸得酥脆,份量仲好多,又大片,好食到停唔到🙊💫炸虾饼外酥内软🍤每一口都饱满鲜嫩嘅虾肉味道,令人好钟意!系开胃小食或者配菜一流😻💫海鲜炒饭饭粒松散🍚每一口都有海鲜嘅鲜甜味道,配料丰富,令我回味无穷♻️呢道炒饭绝对系泰国🇹🇭菜中嘅经典之作
💫蒜蓉包
💫冬荫大头虾汤
💫炒金边粉
💫原条烧鱿鱼
💫炭烧猪颈肉
💫炸虾片
炸得酥脆,份量仲好多,又大片,好食到停唔到🙊
💫炸虾饼
💫海鲜炒饭