2019-07-17
最近经常留连旺角,所以都要成日喺附近揾嘢食。但系旺角食嘢好多都唔平,朋友话旺角MOKO Food court越嚟越高质,叫我一定要去试吓。今日嚟到发觉真系唔错,有好多唔同种类嘅餐厅日本野,广州野,泰国嘢,越南野,基本上都有,而且价钱都唔贵好多都系50至$70就有。而呢啲天气咁热又唔系好想食饭,亦都唔系好想食辣野,见到呢间越南野都好多人排队望一望菜单,全部都系50至$70咋好抵呀而且见到人攞碗面真系劲大碗仲大过我块面。我哋一人叫咗碗面,仲加咗两款小食,一款炸虾饼,另外一款牛油鸡翼。都系加十零蚊但系两款小食一啲都唔马虎。呢度大部份套餐都有两款size,一款正常一款加大。男朋友叫咗A餐差啲都食唔晒,而我叫B杯,我谂真系两个女仔share都得。最欣赏佢呢度啲配菜全部都好出色洋葱够多而且汤底一啲都唔油腻,仲可以自己加辣椒同青柠生牛肉呢碗标明用安格斯牛肉,牛肉份量都唔少而且快快都好大块唔系一啲碎牛肉,呢个价钱来讲绝对要返嚟再食。而且呢度啲小食都好出色,炸牛油鸡翼就算系两只都即叫即炸,就黎旁边摆盘都用翡翠苗而虾饼我觉得仲好食过泰国铺头𠮶啲,好弹牙。大大块,够脆唔油。依间野真系绝对系高CP