最近钟意左喺weekend食下午茶~讲嘅只不过系下午茶时段先食嘢,就唔系食港女三层架下午茶🤣今次就去到中上环一间cafe 去食下午茶,因为听闻佢地有相片打印咖啡😳🥗All Day Breakfast $128呢度嘅招牌原来系all day breakfast 😳成日觉得all day breakfast 间间Cafe都有,都应该系普通嘢~但系呢间真系整得特别丰富同埋好食🥰首先佢个牛角包切落去系有声嘅,外皮唔会过硬,仲非常之酥脆😍然后炒蛋炒得非常嫩滑,系牛乳炒蛋~ 然后烟三文鱼一啲都冇腥臭味,正常发挥~最钟意就系食大啡菇,大啡菇煎得一啲都唔油,而且非常之Juicy🤤🍝明太子蟹肉意粉 $128明太子同埋蟹肉𠮶个味好出~可能因为超多蟹肉丝,所以真系成个意粉都系充满着蟹肉味😍 啲蟹肉系多到每条意粉都挂住几条蟹肉丝,而𠮶啲蟹肉丝完全唔系蟹柳嚟嘅~所以钟意食蟹肉嘅话,就会感到好满足🥰🍞樱花虾多士 $78呢个虾多士真系即叫即整,所以食落去嘅时候系热辣辣嘅~然后虾肉都系非常之弹牙,一啲雪藏味,或者腥味都冇~ 加埋千岛酱,真系超级match超级惹味!同埋佢个虾多士绝对唔系炸嘅,而系煎嘅~所以唔会太油腻~

🥗All Day Breakfast $128
All  day  breakfast

🍝明太子蟹肉意粉 $128
明太子蟹肉意粉

🍞樱花虾多士 $78
樱花虾多士

呢个虾多士真系即叫即整,所以食落去嘅时候系热辣辣嘅~然后虾肉都系非常之弹牙,一啲雪藏味,或者腥味都冇~ 加埋千岛酱,真系超级match超级惹味!同埋佢个虾多士绝对唔系炸嘅,而系煎嘅~所以唔会太油腻~ 虽然系煎嘅,但系都好香脆,而且个面包面加咗啲牛油,令到旧多士更加香更加好味😍

🍵Matcha latte $44
Matcha  latte

☕️Mocha $44

之前会觉得呢啲可以印幅相出嚟嘅咖啡又贵又得个样,唔太好饮~但呢间真系有惊喜🤩 唔单止价钱唔贵之外,佢系连latte都有得整呢一种拉花🥰我就整咗Anya同达米安😆 呢杯matcha latte真系不得了~抹茶味超香浓😍香浓到有回甘嘅味道,虽然有奶,但系每啖都feel到佢个抹茶味真系好Rich,好满足~
Mocha嘅朱古力味,同埋咖啡味都算balance~口感都够香滑,又唔会太苦涩☺️

Overall都觉得呢间cafe 质素好唔错,而且啲餐具好靓,啲装修都充满着花花同少女心~
下午茶
All  day  breakfast