2022-11-15
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗平时面包舖嘅蛋挞,大概系$5-$6 一个,去观塘时路经呢间店,见佢用得呢个名,应该最出名系蛋挞啦,真系想试吓掂唔掂!呢度嘅Q唛酥皮蛋挞王同Q唛牛油皮蛋挞王都系$8.5 一个,比起平常嘅贵,我当50% 左右,究竟值唔值呢个价位呢?今次买咗4个蛋挞,3个酥皮1个牛油皮。🍴Q唛酥皮蛋挞王($8.5)一咬落去系松脆无比,一层层薄薄酥皮,好香,蛋挞好滑,蛋味香唔太甜,系好味嘅,不过由于太松脆嘅关系,蛋挞本身系好难成个攞出嚟,基本上想攞已经散咗,即系个皮唔太实,应该系好处呱!🍴Q唛牛油皮皮蛋挞王($8.5)呢个我冇试,朋友食,佢觉得正常,个牛油皮都系好脆,都系脆到想攞出嚟就散晒!虽然价钱上比一般贵,不过size 上都比正常大少少,味道上对得住个价钱,因为连锁饼店都系呢个价位,但味道就差好远,呢间系会回头再食嘅!
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
今次买咗4个蛋挞,3个酥皮1个牛油皮。
🍴Q唛酥皮蛋挞王($8.5)
🍴Q唛牛油皮皮蛋挞王($8.5)