2013-05-22
在旺角鬧巿中的小cafe, 已經開業一段時間, 並非新店, 早前還出團購, 買了一張$25而價值$50來試試(套餐除外), 真的不錯和很抵。環境小店以歐陸色設計, 吊燈加吊扇。店舖細細, 有高櫈連bar枱, 亦有一張普通櫈和枱, 坐得一般有點窄。坐喺度門口對着人來人往的旺角街頭, 未能平靜, 感覺好忙。若想長時間坐下飲咖啡就唔太適合, 所以見較多客人都是take away。服務雖然店舖細細, 但服務員都幾多, 大家都臉帶笑容又親切。食物12oz Hazelnut Latte ($32)指定要用咖啡杯, 環保呀! 果然它們都幾環境, 隔熱杯套不是一般coffee shop用紙, 它們是矽膠, 可再用, 不錯!咖啡賣相一般, 沒有靚靚的拉花, 我估是失手....咖啡温度剛好, 但Hazelnut糖水過多而蓋了咖啡味, 亦頗甜, 再細細品嚐才有點咖啡味。芝士吞拿魚酥 ($18)size適中, 饀料亦十足, 啖啖吞拿魚。翻熱後見到溶化的芝士, 好吸引。 外脆內熱, 味道剛好, 但略為油, 感覺飽滯, 食一件加埋杯咖啡真係好飽...______________________________總括
小店以歐陸色設計, 吊燈加吊扇。
坐喺度門口對着人來人往的旺角街頭, 未能平靜, 感覺好忙。
雖然店舖細細, 但服務員都幾多, 大家都臉帶笑容又親切。
食物
咖啡賣相一般, 沒有靚靚的拉花, 我估是失手....
size適中, 饀料亦十足, 啖啖吞拿魚。
翻熱後見到溶化的芝士, 好吸引。
總括而言, 環境一般, 服務和食物都不錯, 還有很多飲品和食品選擇, 亦有不同套餐優惠, 有機會會再來試其他咖啡和甜點。
题外话/补充资料:
店舖設有會員制, 可以食抵啲!