2025-02-05
年初六完全未有开工嘅心情😂今日放工就同朋友约左去观塘食晚餐,吹下水😂因为有揸电单车,一泊好系骨位,就见到依间望落唔错嘅餐厅,见佢有位就试下佢🙈入面环境都几有feel🥂我地叫左4样野share~香煎半熟吞拿鱼车厘茄沙律 (配青柠青瓜薄荷汁) $138 ⭐️⭐️⭐️上菜果阵,传黎阵阵青柠青瓜味,眼前鲜嫩半熟吞拿鱼非常吸睛,第一啖食落去 鲜甜到想再食多啖,呢个starter都算几开胃,底层新鲜车厘茄有红色橙色令到摆碟好靓,心情靓佐,胃口都开佐香煎照烧汁橙鲷鱼柳 (烤蔬菜,芝麻油烤粟米) $198 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️外脆内软,香煎后外有脆皮,而里面重保持到肉汁,每啖都享受到鲷鱼嘅香味,有鱼油香,但唔会见到有多余嘅鱼油,配上嘅薯菜好好味,同时增加佐饱肚感,另外多样性嘅配菜,令成个摆碟感觉好丰富,有喜悦嘅感觉,配菜有小胡萝卜,细条粟米仔,芝麻油粟米粒,芝麻油粟米比起牛油粟米更香口黑松露薯条 $58 ⭐️⭐️⭐️够热够脆,薯肉饱满,淡淡的黑松露味平均分布每一条薯条,仲可以配上蕃茄汁,小食最佳之选云呢拿雪糕配布朗尼 $78⭐️⭐️⭐️⭐️摆碟一流,打卡专用😆雪糕加Orea碎系最佳配搭‼️布朗尼好香浓,甜度适中,白朱古力粒粒增添佐食
上菜果阵,传黎阵阵青柠青瓜味,
眼前鲜嫩半熟吞拿鱼非常吸睛,
第一啖食落去 鲜甜到想再食多啖,
呢个starter都算几开胃,
底层新鲜车厘茄有红色橙色令到摆碟好靓,
心情靓佐,胃口都开佐
外脆内软,香煎后外有脆皮,
而里面重保持到肉汁,
每啖都享受到鲷鱼嘅香味,
有鱼油香,但唔会见到有多余嘅鱼油,
配上嘅薯菜好好味,同时增加佐饱肚感,
另外多样性嘅配菜,
令成个摆碟感觉好丰富,有喜悦嘅感觉,
配菜有小胡萝卜,细条粟米仔,
芝麻油粟米粒,芝麻油粟米比起牛油粟米更香口
摆碟一流,打卡专用😆雪糕加Orea碎系最佳配搭‼️
布朗尼好香浓,甜度适中,白朱古力粒粒增添佐食甜品嘅快乐感觉~
配上嘅水果有红莓,蓝莓,士多啤梨,水果好新鲜,只有清甜,无多余嘅酸味